Wij mochten ons voorstellen in het Nieuwsblad 🤩

Wij mochten ons voorstellen in het Nieuwsblad 🤩

Elise De Preter (27) uit Belsele helpt kersverse ouders met haar online webshop De Kleine Astronaut, waar ze sensorisch speelgoed voor jongere kinderen voorstelt en toelicht. Het speelgoed in combinatie met natuurlijke elementen prikkelt de zintuigen van peuters en kleuters. “Kinderen ontwikkelen zo op hun eigen manier en niveau spelenderwijs allerlei vaardigheden”, aldus Elise.

“Als jonge en beginnende ouders is het vaak een zoektocht naar wat goed is voor je kind”, steekt Elise van wal. “Ook op het vlak van speelgoed zijn er heel wat mogelijkheden om jonge kinderen zich zowel op motorisch als sensorisch vlak te laten ontwikkelen. Gewoon speelgoed kan snel saai worden, terwijl net dat de momenten zijn waarop je kind voor het eerst zaken leert vast te grijpen en spieren traint.”

Toen Elise twee jaar geleden zelf moeder werd, ging ze op zoek naar een manier om haar zoon ondersteuning te bieden door een combinatie van het sensorisch speelgoed met natuurlijke elementen zoals kinetisch zand, water, maïskorrels of magnetisme.

“Door simpele toevoegingen kan die stimulatie al op gang gebracht worden en laat je bijzonder veel ruimte om die ontwikkeling op niveau en noden van je kind aan te bieden”, aldus Elise. Ik postte er voorbeelden van op mijn sociale media en kreeg die ene na de andere vraag van jonge mama’s over de effecten en waar ze zulk speelgoed konden verkrijgen. Toen zette ik de stap om begin dit jaar de webshop De Kleine Astronaut op te starten, waar ik zelf sensorisch en educatief speelgoed creëer.”

In samenwerking met een logopedistenpraktijk stelde Elise ook een Sensory box samen waarbij met het speelgoed specifiek geoefend kan worden op een bepaalde vaardigheid. “Vaak worden er pas extra oefeningen door bijvoorbeeld een logopedist of kinesist aangeraden nadat er problemen of een achterstand zijn vastgesteld”, gaat Elise verder. “Door sensorisch speelgoed aan te bieden wordt door pro-actief al op ingezet waardoor die achterstand op voorhand al beperkt of weggewerkt wordt. Die eerste levensjaren zijn op dat vlak natuurlijk van cruciaal belang voor de ontwikkeling op latere leeftijd.”

Elise wil op termijn haar webshop ook uitbreiden en demo’s geven om de functies van het speelgoed toe te lichten. “Een concept store zou op die manier ook een enorme meerwaarde zijn om dergelijke demonstraties mogelijk te maken”, besluit Elise.

 


Bron: Nieuwsblad https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230721_94505829

Geschreven door Yannick

Terug naar blog

Onze sensory boxen